OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Megalakult a World OCR

0

2024. március 3. napján Svájcban, Lausanne-i székhellyel megalakult egy új nemzetközi sportszövetség, a World OCR (obstacle course running). A szövetség alapító tagjai Raul Fodor (Románia), a World Obstacle európai szervezete, az EOSF korábbi elnökségi tagja, valamint Rozina Tamás, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke és Bölcs Zoltán, a magyar szövetség szakmai bizottságának tagja. A magyar szövetség elnöksége a nemzetközi sportszövetség megalakulásáról április 1. napján kapott hivatalos tájékoztatást.

Az alapító tagok arról tájékoztatták az elnökséget, hogy a magyar szövetség elnökségi és bizottsági tagjának az új, a szűk OCR (obstacle course running) sportot irányító szövetségben betöltött pozíciója nem összeférhetetlen a jelenlegi magyar szövetségben betöltött pozíciójával.

Az elnökség a soron következő elnökségi ülésen napirendre veszi az új nemzetközi szövetség megalakulása következtében felmerült témákat és kérdéseket, valamint a soron következő közgyűlés napirendjébe is belekerül minden olyan kérdés, amely kapcsán a közgyűlésnek van hatásköre döntésre.

A World OCR célja a következő 3 évben az OCR sport nemzetközi szinten, önálló sportágként történő elismertetése, a sportág standardizálása, az OCR sportot megillető, megfelelő szintű nemzetközi elismerés kivívása.

További információt a következő fórumon találhattok: wocr.org

Hivatalos sajtóközlemény: https://www.openpr.com/news/3457704/newly-established-international-federation-to-serve-as