OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Sportorvosi engedély

Sportorvosi engedély
A  sportorvosi engedély a versenyengedély-kérőlap melléklete. A sportorvosi engedély formája (méret: A/6) letölthető innen:

 

A sportorvosi engedély eredetiben marad a versenyzőnél! Kérjük, hogy lepecsételés után az engedélyt a versenyzők juttassák el az egyesületük részére másolatban!  A sportorvosi engedély a honlapról letölthető, vagy a versenyző az egyesületétől kapja meg papír formátumban A6-os kiskönyv méretben.  A kék egyesületi tagsági könyv opcionális, az OCR versenyzéshez a Szövetség által megadott forma szükséges! A sportorvosi engedélyt 18 év feletti versenyzők normál esetben 1 éves időtartamra kapják, míg 18 év alatti versenyzők 6 hónapos időtartamra!

 

A veszélyhelyzet miatt a sportorvosi engedélyek lejárata módosult – a vonatkozó kormányrendeletek értelmében a veszélyhelyzet alatt érvényességüket vesztett sportorvosi engedélyek érvényessége kitolódott  a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig.

 

Ettől függetlenül a Szövetség kéri a versenyzőket a sportkórház kiadott ajánlásával összhangban (http://www.osei.hu/), hogy a torlódások elkerülése érdekében, valamint a külföldi versenyen történő zökkenőmentes részvétel érdekében minden versenyző az eredeti lejárati idő szerint újíttassa meg a sportorvosi igazolását! (Az EB-re külön angol vagy angol/magyar nyelvű forma szükséges!)

 

Covid fertőzött sportolók sportba való visszatérésének kapcsán a Sportkórház aktuális állásfoglalását az alábbi linken találjátok: (http://www.osei.hu/)