OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

A World Obstacle elérte a megfigyelői státuszt a GAISF-ben

0

A World Obstacle (az akadálysportok világszövetsége, amely többek között magában foglalja az OCR-t, a Ninját, a Parkour-t és az Adventure Racing-et is) szeptember végén elérte a megfigyelői státuszt a nemzetközi sport szövetségeket tömörítő globális szervezetbe a GAISF-be (Global Association of International Sports Federeations.)

A legutóbbi GAISF bizottsági ülésén -melyet 2021. szeptember 27-én tartottak- a World Obstacle, FISO – Fédération Internationale de Sports d’Obstacles megkapta a megfigyelői státuszt a szervezetbe, amely többek között feljogosítja arra, hogy részt vegyen a GAISF általános gyűlésein, valamint, hogy részt vegyen a GAISF által szervezett nemzetközi eseményeken.

Ezen kívül a World Obstacle támogatást fog kapni a teljes jogú tagsághoz vezető úton megteendő következő lépésekkel kapcsolatban. Ez a döntés egy nagyon fontos mérföldkő ahhoz, hogy az OCR, a Ninja és az Adventure Racing el legyen ismerve a nemzetközi sport közösség által és, hogy Olimpiai sportággá válhasson.