OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

MEGNYÍLT A 6. OCR EURÓPA-BAJNOKSÁG TATÁN

2023. június 8-án, csütörtökön, ünnepélyes keretek között és változékony időjárás mellett megnyílt a 6. OCR Európa Bajnokság a tatai olimpiai központban. Az eseményen részt vett Schmidt Gábor a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, Michl József Tata polgármestere, Tóth István ezredes, a Klapka György Lövészdandár parancsnoka, Ian Adamson WO (World Obstacle Federation) elnöke, Stefano Zappa EOSF (European Obstacle Federation) elnöke,  Raul Fodor EOSF fejlesztési vezető, és Stépán Zsolt, a Magyarországi OCR Sport Szövetség elnöke.

Délután öt óra után pár perccel a 31 nemzet sportolóinak felvonulásával kezdődött meg az ünnepélyes megnyitó még száraz időben, a bevonulás kétharmadánál azonban egyik pillanatról a másikra hevesen el kezdett esni az eső. A kemény fából faragott OCR sportolók azonban állták a nehéz körülményeket, és az ország zászlókat tartó, magyar népviseletbe öltözött néptáncos fiatalok mögött felsorakozva kitartóan hallgatták végig a megnyitó beszédeket.

Michl József, Tata polgármestere megemlítette, hogy ebben az edzőtáborban sok száz magyar és külföldi olimpiai bajnok készült már fel világversenyekre az elmúlt évtizedekben.  „Érezzétek jól magatokat, Isten hozott benneteket Tatán és gyertek vissza máskor is, amikor nem esik az eső!” – zárta gondolatait, amit az egyre hevesebben rákezdett esőben álló sportolók hangos tapssal jutalmaztak.

„Katonaként azt kell mondjam, hogy a sport rendkívül közel áll a mi kultúránkhoz, hiszen a sport, a rendszeres testedzés biztosítja katonáink részére az erőt az állóképességet és a kitartást, annak érdekében, hogy minden körülmények között képesek legyenek a feladatokat végrehajtani. Ez a sport az alapja a katonai életnek. A katonai testnevelés, illetve az akadálypályák képezték ugyanis a sportág kialakulásának alapját.”

– mondta Tóth István ezredes, a Klapka György Lövészdandár parancsnoka, majd megköszönte, hogy a dandár katonái egyrészt részt vehettek a verseny megszervezésében, másrészt a honvédelmi pályára készülő kadétokkal kiegészülve versenyzőként is részt vehetnek majd rajta.

„Azt gondolom, hogy akár esni fog az eső, akár sütni fog a Nap ti lesztek itt a legjobb OCR versenyzők. Ezennel megnyitom az eseményt.” – zárta a megnyitó protokolláris részét Stépán Zsolt, a Magyarországi OCR Sport szövetség elnöke, amit a legkisebbek modern tánc előadása, majd gyermekek, illetve felnőttek néptánc bemutatója követett, melyet már a lekitartóbb sportolók a felhők közül ismét előbújó napsugarak fényében tekinthettek meg.