OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Versenyengedély igénylés és kártyadíj

2022 OCR Versenyengedély igénylés és kártyadíj
 
A 2022. évben az éves OCR-kártya kiadásának díja 15.000,-Ft / személy. Ez a díj magában foglalja a 2022. évben 1 (egy) darab, a Szövetség égisze alá tartozó országos bajnoki futam vagy kupafutam nevezési díját. Az adott naptári évben megrendezendő országos bajnoki futamok vagy kupafutamok közül a versenyző szabadon választhat, hogy melyik versenyen kívánja ezt a nevezési díjat felhasználni. Az OCR-kártya díjában foglalt nevezés nem átruházható, és az adott naptári évben fel kell használni, a következő évre nem vihető át, fel nem használás esetén elveszik.
 
Az éves OCR-kártya díját (15.000,-Ft) a versenyzőnek a saját egyesülete részére kell átadnia az igényléskor. Az egyesület gyűjti a saját egyesületi versenyzői által befizetett díjakat, amelyből személyenként 2.000,-Ft-ot a Szövetség részére az OCR-kártya elkészítésének díjaként átad. A maradék 13.000,-Ft-ot az egyesület az adott versenyző nevezési díjaként azon országos bajnoki futam vagy kupafutam kapcsán fizeti meg a futamot rendező versenyszervező részére, amelyet a versenyző akár az OCR kártya igénylésekor, akár későbbi időpontban (az egyesület által saját hatáskörben megállapított határidőben) megjelöl mint az OCR-kártya díjában foglalt nevezési díj. A versenyző által a 2022. évben fel nem használt 13.000,-Ft-os nevezési díj az egyesületnél marad.
 
Az adott országos bajnoki futam vagy kupafutam nevezésének megnyitásakor javasoljuk a versenyszervezők részére egy adott határidő (pl. 7-10 nap) bevezetését, amikor is az OCR kártyában foglalt nevezés érvényesíthető a 13.000,-Ft mértékéig. Amennyiben ezen határidő letelte után kívánja a versenyző érvényesíteni a nevezését, az esetleg sávosan emelkedő nevezési díj és az OCR kártyában foglalt 13.000,-Ft nevezési díj különbözetét meg kell fizetnie a versenyszervező (vagy saját egyesülete) részére.

 

VERSENYENGEDÉLY-KÉRŐLAP LETÖLTÉSÉRT KATTINTS IDE!

A versenyengedélykérő lap melléklete a sportorvosi engedély is. A sportorvosi engedély formája (méret: A/6) és letölthető innen: SPORTORVOSI ENGEDÉLY.

 

HOCRA-versenyengedély-kérő-lap-2021-évtől