OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Felsőfokú edzőképzés

Ahogyan már hírt adtunk róla korábban, 2023-ban három különböző szinten zajlik edzőképzés OCR sportágban Magyarországon. Ezek közül a legmagasabb, egyetemi szintű képzés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

FELSŐFOKÚ OCR EDZŐKÉPZÉS

Helyszín:

Eger, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Dátum, időtartam:

2023. szeptemberétől, 6 félév (átlagosan 10 hétvége/félév)

Milyen feltételeknek kell megfelelnie a jelentkezőknek?

Érettségi vizsga, szövetségi ajánlás (sportági jártasság), felvételi vizsga (április). A felvételi követelményeket IDE KATTINTVA tudod megtekinteni és letölteni. További információért, pedig látogass el az EKKE honlapjára IDE KATTINTVA! (A következő időszaki jelentkezési határidő előreláthatólag 2024. február 15. lesz.  A jelentkezés módja: Elektronikus úton a www.felvi.hu oldalon)

Mennyibe kerül? 

Amennyiben még nem használtad ki a 12 félévnyi államilag finanszírozott félévet (kortól függetlenül), jelentkezhetsz államira, amennyiben már kihasználtad, költségtérítéses képzésre tudsz jelentkezni, melyet NEM a Szövetség határoz meg. (A 2023 őszén indult képzés térítési díja 200.000 Ft/félév).

Milyen ismereteket ad?

Egyetemi szintű általános edzői ismeretek (anatómia, élettan, sporttörténet, sportmenedzsment, sportdiplomácia, edzéselmélet, sportszociológia, módszertan, pedagógia, sportpszichológia, motoros képességek fejlesztése, sportjog, stb.) mellett OCR szakmai alapismereteket (mind elméletben, mind gyakorlatban). Félévente átlagosan 12 tantárgyad lesz, ebből 2 OCR-specifikus, a többi általános (melyekre a többi sportág leendő edzőjével együtt fogsz járni).

Mit kapsz, ha elvégezted?

  • Edzői BSc diplomát (OCR sportágban),
  • jogosultságot: csoportos és személyi OCR edzések tartására, felnőtt és utánpótláskorú, hobbi és profi sportolók számára,
  • lehetőséget magas edzői pozíciókra (szövetségi kapitányi, válogatott edzői, edzői bizottsági tag),
  • oktatói, ill. partneri együttműködésekhez történő delegáció (pl. Magyar Öttusa Szövetség) lehetőségeket
  • publikálási lehetőségeket.

Felvételi segédlet az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem OCR-edző szakára

A következő időszaki felvételi vizsga időpontjáról az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel való egyeztetést követően a hallgatók értesítést kapnak. A sikeres felvételihez az alábbi jegyzet tanulmányozását javasoljuk. (Kattintsatok a lenti gombra!) Sikeres felkészülést kívánunk!