OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Running Warriors HOCRA OB, Kamaraerdő 2020. október 17.

0

Ismét a Kamaraerdő adott otthont a Runnig Warriors őszi versenyének, ami egyben a HOCRA évzáró országos bajnoksága is volt. Sajnos az idei helyzetben nem lehetett teljes értékű kupasorozatot rendezni, de az utolsó futam különböző kategóriáiban a magyar OCR élet számos élvonalbeli versenyzője elindult.

Az OB futamra való tekintettel a pálya tükrözte a nemzetközi OCR elit versenyeinek nehézségét – hihetetlen mennyiségű és izzasztó akadály kombinációk tették látványossá és izgalmassá az összes futamot.

Az „elit” futamokkal kezdődött a nap, ahol azok indultak, akinek az éves versenyzői engedélye a nemzetközi elit futamokra jelent jogosítványt. A pálya nehézségére jellemző, hogy a szigorú szabályoknak csak egy versenyző felelt meg, az abszolút győztes Gyömrei Máté!

„Izgalmas és valóban nehéz pályát állítottak össze a rendezők, ami nem csoda, hiszen személyes tapasztalatuk van a nemzetközi versenyeken, a lengyel Európa-bajnokságon is együtt voltunk kint. Idén sajnos nem sikerült a felkészülésem, a karantén miatt az edzések alapját adó mászóterem helyett egy jóval kisebbet tudunk csak használni. De futásban legalább többet fejlődtem.”

– mondta a korábbi Ninja Warriors győztes.
Gyömrei Máté az abszolút győztes

Elit eredmények (https://results.sporthive.com/events/6722544225437939200/races/2)

A korosztályos („age group”) futamok következtek, ahol azok álltak rajthoz, akik akár a nemzetközi korosztályos versenyeken is szívesen, akár sikerrel indulnak – a sportág legaktívabb és legszínesebb mezőnye. A párharcok, csaták és a hatalmas lelkesedés izgalmas és váratlan pillanatokat eredményezett a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt. Ezekben a futamokban indultak azok a „régi motorosok”, akik a hazai OCR születése óta a legjobbak között vannak – és azok is, akik nemrégen kezdtek versenyezni, de már meg szeretnék mutatni a felkészültségüket. Kiemelkedő volt Strommer „Stromi” László, aki 50 feletti korosztályos versenyzőként a fiatalokat is maga mögött hagyta.

„Örülök, hogy itt lehettem, a veszprémi mászócsapattal szívesen veszünk részt a kihívásokon, az embert próbáló versenyeken. Ez pedig az volt. A verseny és a pálya igazán emlékezetes marad.”

Korosztályos eredmények (https://results.sporthive.com/events/6722544225437939200/races/3)

Délben a gyerekfutamokat rendezték mag, ahol a 14 évnél fiatalabbak a felnőtt akadályok közül jó néhányat kipróbálhattak versenykörülmények között. Ameddig ilyen lelkes és elszánt fiatalokat lehet látni a versenyeken, addig biztosan nincsen gond a sportág jövőjével!

„Az akadályfutás elképesztő energiát ad a srácoknak, a lányom minden nap készülni akar, mert egyre jobb eredményeket szeretne elérni. 9 éves, gyakran együtt edzünk, néha már engem is lefut.”

– mondta Lieber Márton (Ironman, triatlonista), akinek a lányát közösen kísértük egy darabig a versenyen, miközben beszélgettünk és drukkoltunk az ifjú hősöknek.

A váltók versenyében 6 háromfős – a szabályok szerint 2 férfi és egy nő alkotta – csapat mérte össze az erejét. Nem volt irigylésre méltó a helyzetük, hiszen az egész napos esőben, ők már a saját egyéni futamuk után álltak ismét a rajtvonalhoz.

Váltó eredmények (https://results.sporthive.com/events/6722544225437939200/races/4)

A nap utolsó erőpróbája azokat várta, akik nem a versenyzés, hanem az élmények miatt jöttek elsősorban. Természetesen itt is rajthoz álltak komoly versenytapasztalattal rendelkezők, fiatalok, idősek, elsőbálozók. Kiemelkedő volt Vásárhelyi Máté versenyzése, aki a második hullámban (6 perccel az első után) indult, mégis abszolút elsőként ért célba, fantasztikus lendülettel és elszántsággal.

„Alig érzem a kezemet, nagyon nehezek voltak az akadályok, de a verseny minden percét élveztem. Ahogyan az edzéseket is. A bánki és a paksi verseny nagyon hiányoztak idén.”

– mondta Csehi Dávid a célbeérkezés után.

„Fiatalkoromban, judósként ilyen versenyekre vágytam. Aztán a fiam szerencsére megkapta, hogy már gyerekként elkezdhette az akadályfutást. Örömmel látom, hogy a mezőnyben sok küzdősportos versenyző is feltűnik. Nagy szükség van az ilyen kalandokra, élményekre. Így amikor csak tehetem az egész családommal én is rajthoz állok.”

– egészítette ki fia beszámolóját Csehi István.

„Reggel még OCR edzésen voltunk a srácokkal, aztán osztályt festettünk, de nem hagytuk volna ki ezt a versenyt. Jobb idő esetén én is indulok, és az unokahúgainkat is rendszeresen elhozzuk. Már nagyon várjuk a jövő évi versenyeket!”

– mesélte a napi élményeket Réka, akinek Balázs nevű fia a 9. helyen ért célba.

A nap végén az elit, a korosztályos és a váltó eredményhirdetésre került sor, ahol hatalmas kupákkal térhettek haza a HOCRA OB győztesei és dobogósai.

A verseny videójának a bemutatójára október utolsó hetében kerül sor. Fotók HOCRA és a Running Warriors Facebook oldalain találhatóak.

Tóth Viktor – HOCRA média, ocrsport.hu