OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

EURÓPAI OCR SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE BÁNKON

0

A X. Running Warriors másnapján, Bánkon lezajlott az Európai OCR Szövetség (European Obstacle Sports Federation = EOSF) közgyűlése, ahol személyesen, vagy online becsatlakozással 22 ország képviseltette magát.

Az éves közgyűlésen Stefano Zappa, az EOSF elnöke és Raul Fodor, a Fejlesztési Bizottság (Development Committee) elnöke vezetésével a tagországok olyan aktuális kérdéseket tárgyaltak meg, mint a sportági elismerés, regionális felosztás, büdzsé, ukrán-orosz helyzet, edző- és versenybíróképzés, 2023-as és 24-es EB rendezési feltételei, a FISO mint világszövetség által meghirdetett világkupához történő csatlakozás lehetősége. 

A közgyűlésen dr. Maklári-Papp Judit, a magyar szövetség Versenyzői Bizottságának elnöke, előadást tartott a sportági elfogadás lépéseiről, valamint Szabados Edit a FISO Verseny Bizottságának tagja a világkupa-sorozat rendezési feltételeiről.

Nagy megtiszteltetés és előrelépés volt a szövetség számára, hogy egy ilyen rangos esemény hazánkban került megrendezésre. A Magyar Szövetség vezetősége örömmel látta vendégül a személyesen megjelenő tagországok képviselőit, akik közül többen is részt vettek a X. Running Warriors-on.

Nagyon hasznosnak és előremutatónak érezzük a konferencián elhangzottakat, és reméljük, hogy a tagországokkal egyeztetett következő lépések gyakorlati megvalósítását a versenyzők is hamarosan érezni fogják!

Forrás: dr. Maklári-Papp Judit