OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

OCR Európa-bajnokság – ismerkedés a pályával, a csapatokkal

0

A magyar versenyzők többsége szerdán megérkezett a lengyelországi Gdyniába, az OCR Európa-bajnokság helyszínére. A város teljesen felbolydult, hiszen több, mint 3000 versenyzővel és kísérőikkel nőtt meg a lélekszám. A magyar versenyzőket a HOCRA – a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség – képviselői segítik és kísérik.

A versenyközpontról: a város közepén a rögbi stadion és a sportcsarnok ad helyet az Európa-bajnokságnak, ami azért is szerencsés, mert az erdő és a terep a kerítésen túl kezdődik, így a 15 km hosszú verseny sem lesz unalmas.

A stadionban a rajt-cél területen hihetetlen sűrűn helyezkednek el a nehezebbnél-nehezebb akadályok, a nézők és a versenyzők örömére. A sportág már az olimpiára készül…

Az biztos, hogy a verseny nehézségével és látványosságával nem lesz probléma. Olyan új akadályokkal találkoztunk, amilyeneket eddig csak fotón láttunk. Vagy még ott sem…

A szervezők gördülékenyen és lelkesen intézték a rajtszámátvételt, a problémás eseteket, a különleges kéréseket. A magyar versenyzők közül sokan együtt nézték végig az akadályokat, bár kipróbálni nem lehetett egyet sem, de a versenyközpontban volt egy komplex gyakorló pálya, ahol szinte minden elemből volt egy-egy az ismerkedéshez. Itt már a nemzeti virtus is előjött az emberekből, de pozitívan – biztatták, segítették a leendő ellenfeleket is.

Az esemény egyik sarokpontja lesz a nemzetközi Szövetség (FISO) 5. kongresszusa is, ahol a HOCRA képviseltében Rozina Tamás és Tóth Viktor vesznek részt. Itt megbeszélésre kerülnek az új tagszervezetek, a versenyrendszer és a nemzetközi események szabályozása, valamint az olimpiai regisztráció következő lépései.

Csütörtökön megnyitó ünnepség és a rövid távú OCR Európa-bajnoki futamok kerülnek sorra, valamint az első Ninja selejtező futamok.

Forrás: Tóth Viktor, HOCRA

Fotó: Tóth József, HOCRA