OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

OCR AKADÁLYPÁLYÁT TESZTELHETTEK AZ ÖTTUSÁZÓK

0

December 21-én utánpótláskorú öttusázók próbálhattak ki egy OCR akadályelemekből álló pályát Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az érdeklődők egészen 2023. január 26-ig gyakorolhatnak majd ezen a pályán, ami azért is fontos, mert 2024-től a lovaglás helyett az akadályverseny kerül az összetett sportág programjába.

A versenyzők először műszaki, technikai, baleseti oktatáson vettek részt, majd profi sportolók tartottak bemutatót. Ezt követően a kiválasztott kis öttusázók vették birtokukba a szereket, képzett edzők irányításával végezték a gyakorlatokat.

Az M1 Nemzeti Sporthiradójának kamerája is jelen volt az eseményen.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára arról beszélt: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2023 szeptemberében határoz véglegesen, hogy az öttusa 2028-ban ötkarikás programban lesz-e.

„Addig olyan sikeres versenyeket kell rendezni az új sportággal, hogy mindenkit meggyőzzön.”

Kármán Sándor, a MÖSZ versenyigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy január 26-ig biztosan állni fog a csarnokban az edzőketrec, amit a Running Warriors cég támogatásként bocsájtott a szövetség rendelkezésére. Ebben az időszakban az egyesületek előzetes bejelentkezés után használhatják az eszközt, a KSI, a Volán és a BHSE már regisztrált edzésre. Mindenki megadott időpontra érkezhet, és az előzetes vélemények szerint másfél órát érdemes itt tölteni a bemelegítéssel és a levezetéssel együtt. Kármán Sándor arról is beszélt, hogy bár jövőre még csak a fiatalok világversenyein szerepel ez az eszköz, azok a felnőttek is jöhetnek kipróbálni, akik úgy érzik, hogy a 2024-es olimpiára nincs esélyük kijutni, és már távolabbra terveznek.

A Magyarországi OCR Sport Szövetség vezetői is jelen voltak a helyszínen. (b-j.: Rozina Tamás elnök helyettes, Stépán Zsolt elnök, Dr Maklári-Papp Judit elnök helyettes)

Forrás: nemzetisport.hu