OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Martyin: Dánia minden képzeletet felülmúlt

0

Martyin László sportpályafutása eddigi legfontosabb versenyének tartja az esbjergi Európa-bajnokságot. A dániai kontinensbajnokságon 8. helyen végző sportemberrel beszélgettünk.

Mióta fontos számodra a terepakadályfutás?

2015-ben kezdtem el gondolkodni, hogy a foci mellett/helyett melyik az a sportág, amiben kiteljesedhetnék. Fontos volt, hogy kihívások elé állítson, szeretem feszegetni a tűrőképességem határait, így mindenképp valami olyanban gondolkodtam, ami nem hétköznapi.

Mitől más ez a sportág?

Ez a sportág abban más, hogy minden versenyen újabbnál újabb akadályokat kell legyőzni, mint a pályán, mint magamban. Nincs két egyforma verseny, ahogy két egyforma edzés sem. Attól különbözik a ’sima’ futástól, hogy nem tud monotonná válni. Nincs megszokott terep, nincs megszokott táv. A terepakadályfutás annyira sokoldalú sportág, hogy szerintem soha nem fogom megunni…

A dániai Eb-n kimagaslót teljesítettél. 15 kilométeren hibátlan pályát mentél. Milyennek láttad az Eb-t?

Az esbjergi verseny különleges helyet foglal el a szívemben. Ilyen egészen biztosan nem lesz még egy. Magyarként első lehettem, akit a Terepakadályfutó Szövetség támogatott egy kontinensbajnokságon. Indultam már hasonló sportágban kontinensversenyen, de ez a dániai Eb minden tekintetben felülmúlta azt. Eddigi pályafutásom alatt ez az eredmény az, amire a legbüszkébb vagyok.

Mit kell tudni rólad? Hogyan készülsz a versenyekre?

A futás a mindennapjaim részét képezi. Munka előtt vagy után, a futóedzőm Deák Tamás által előírt napi távot teljesítem. Jelenleg egy német tehergépjármű-gyártó cégnél dolgozom, ahol speciális részlegen billencseket állítunk össze. Fizikailag picit igénybe vesz néha, de ez is egyfajta erőnléti edzés… Emellett természetesen valódi erőnléti és technikai(akadály)edzésekre is járok Zimányi Gáborhoz és Csernák Enikőhöz, valamint kardiózom is.