OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Versenyengedély igénylés és kártyadíj

 

OCR-kártya

A 2024. évben az éves OCR-kártya kiadásának díja 5.000,-Ft / személy. 2024-ban az OCR-kártya díj bajnoki futam nevezési díjat nem tartalmaz.

 Az éves OCR-kártya díját a versenyzőnek a saját egyesülete részére kell átadnia vagy átutalnia az igényléskor (a versenyengedély-kérő lap leadásakor). Versenyengedély igénylés határideje korábban már OCR-kártyával rendelkező egyesületi sportolóknak: 2024. január 31. 

Az egyesületeknek (és nem a versenyzőknek) a Magyarországi OCR Sport Szövetség részére kell átutalniuk az OCR-kártyák kiadásának díját a következő bankszámlaszámra: 10103881-04267400- 01005007.

A sportorvosi engedély a versenyengedély igénylést követően az igényléshez csatolható 2024. március 3-ig tartó póthatáridőn belül. Az OCR-kártya a sportorvosi engedély becsatolásával válik elérhetővé a versenyző számára.

Korábban nem egyesületi tag versenyzők bármikor becsatlakozhatnak egy szövetségi egyesülethez és ezzel elfogadják az egyesület alapszabályát, és részt vehetnek a bajnoki futamban lévő versenyeken. 2024. január 1. napjától egy adott versenyen azonban csak az kvalifikálhat EB-re és VB-re, aki a KVALIFIKÁCIÓ MEGSZERZÉSE ELŐTT, A VERSENY IDŐPONTJÁBAN MÁR RENDELKEZIK OCR-KÁRTYÁVAL. Azaz, csak az tud majd 2024. január 1. napját követő versenyen EB és VB kvalifikációt szerezni, aki egy tagegyesület tagja és kiváltja a versenyt megelőzően az OCR-kártyát. Kvalifikálni az OCR-kártya birtokában lehetséges.

Kérjük, hogy az egyesületek a versenyengedély-kérő lapokat az info@ocrsport.hu emailcímre juttassák el másolatban, majd pedig a szövetség elnöksége részére eredetiben is!

 

(A versenyengedélykérő lap melléklete a sportorvosi engedély is. A sportorvosi engedéllyel kapcsolatban bővebb információért KATTINTS IDE!)

A versenyengedély-kérőlapot megtalálod lent (Ha nem jelenik meg, frissitsd a képernyőt!). (Letöltéséért KATTINTS IDE!