OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Bajnoki futamok

Bajnoki futamok 2023. második félévben

2023. szeptember 9. – V. Nyíregyházi Extreme Trail Weekend, 10 km, kupafutam, Nyíregyháza, Aquarius Élmény- és Parkfürdő (A versenyen kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es OCR EB-re, illetve ha megrendezésre kerül a VB-re is.)

A versenyen kvalifikál Age Group-onként az első 10 ember – azzal, hogy maximum az adott verseny korosztályában (HOCRA korosztályok szerint) induló versenyzők 50%-a jogosult kvalifikációra! Páratlan versenyzői szám esetén a versenyzők javára döntenek (azaz, 7 induló esetén 4 kvalifikál, 11 induló esetén 6.) Roll-up, azaz kieséses rendszer nincs.

2023. szeptember 10. OCR STROM SE, 5 km, kupafutam, Szeged, Maty-ér Olimpiai központ (A versenyen kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es OCR EB-re, illetve ha megrendezésre kerül a VB-re is.)

A versenyen Age Groupban kvalifikál minden olyan versenyző, aki a versenyszervező által megadott és a szövetség szakmai bizottsága által jóváhagyott szintidőn belül teljesíti a távot, legalább 1 db megmaradt karszalaggal, a szövetség által jóváhagyott versenyszabályoknak megfelelően.

Kupafutamon elit kvalifikáció nem lehetséges.

Már lezajlott kvalifikációs OB futam a második félévben:

2023. július 22. Weekend Warriors Szentes, 5 km-es OB futam (A versenyen kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es OCR EB-re, illetve ha megrendezésre kerül a VB-re is.)

A versenyen Elit és Age Group kategóriában kvalifikált minden olyan versenyző, aki a versenyszervező által megadott és a szövetség szakmai bizottsága által jóváhagyott szintidőn belül teljesítette a távot, legalább 1 db megmaradt karszalaggal, a szövetség által jóváhagyott versenyszabályoknak megfelelően.

Kvalifikációs futamok 2023-ban (de nem bajnoki futamok):

2023. október 14. Spartan Beast Komló

2023. október 15. Spartan Sprint Komló

Már lezajlott kvalifikációs futam a második félévben:

2023. július 29. Spartan Sprint Vác

A 2023-ban irányadó kvalifikációs szabályok szerint kvalifikál Elitben az első 10 ember, illetve Age Group-onként az első 10 ember – azzal, hogy maximum az adott verseny korosztályában induló versenyzők 50%-a jogosult kvalifikációra! Páratlan versenyzői szám esetén a versenyzők javára döntenek (azaz, 7 induló esetén 4 kvalifikál, 11 induló esetén 6.) Roll-up, azaz kieséses rendszer nincs. Azaz, amiatt, mert esetleg a kategóriában egy adott versenyző előtt végzett másik versenyző kiesik (azaz, az EB-n nem indul), még nem jogosítja fel az egyébként eredetileg nem kvalifikált versenyzőt az indulásra (nem léphet be helyette).