OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Versenyzői Bizottság

0

A HOCRA szakmai bizottsága, amelynek a feladata a versenyzőkkel való kapcsolat tartás, az igények, észrevételek, javaslatok, kérdések, problémák kezelés, a hazai és nemzetközi versenyeken való indulás segítése, kooordinálása.

Email: versenyzoi@ocrsport.hu

Tagok:

  • Dr. Maklári-Papp Judit
  • Bölcs Zoltán
  • Nagy Kornél

HOCRA Versenyzői Bizottság – elnök

Dr. Maklári-Papp Judit vagyok, 45 éves, 3 gyerekes anyuka, szakmámat tekintve jogász.

Az OCR típusú versenyzést 5 évvel ezelőtt kezdtem, és rögtön beleszerettem az általuk nyújtott fizikai és mentális kihívásba. 

Középiskolás koromban – vesenyzői szintű – rövidtávfutó voltam, majd az egyetem, munka, családalapítás időszaka nem kedvezett a rendszeres sportéletnek. 5 éve minden megváltozott, a crossfit és a futás, majd később az akadályspecifikus edzés újra szerves részévé vált az életemnek. 

Becsléseim szerint az elmúlt 5 évben közel száz OCR-típusú versenyen vettem eddig részt, sokféle fajtájú, szervezésű, hosszúságú és nehézségű futamot próbáltam már, külföldön és belföldön egyaránt. 

2017 óta sokszor álltam korosztályos dobogón különböző versenyeken. Az idei évben a HOCRA által szervezett magyar OCR bajnoksági futamokon jelen voltam és leszek. 

Célom az OCR sport népszerűsítése, korosztálytól és fizikai állapottól függetlenül. Hiszem, hogy mindenki megtalálja a maga számára a megfelelő mértékű kihívást, és önmaga legyőzésével egy erősebb, önbizalomban gazdagabb, a napi megpróbáltatásokat jobban toleráló emberré válik. 

A versenyzői bizottság tagjaként szeretném becsatornázni a különböző versenyekkel kapcsolatos észrevételeket, jobbátételi szándékkal megfogalmazott kritikákat, dicséreteket. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a Szövetség olyan iránymutatást tudjon adni az OCR sport szereplői számára, amelyek alapján még jobb, még profibb, mindenki számára még nagyobb élvezeteket nyújtó versenyek kerülhetnek majd megrendezésre. 

HOCRA Versenyzői Bizottság – tag

Bölcs Zoltán vagyok, 45 éves, egy kislány boldog édesapja.

Gyermekéveimtől kezdve, kb 30 éven keresztül atlétika, kis-és nagypályás futball, és edzőtermi edzések töltötték ki a sport szerepét életemben.

Egy barátom unszolására 2015-ben ismerkedtem meg a terepakadályfutó verseny hangulatával, ami teljességgel magával ragadott, és megváltoztatta az életemet!Csatlakoztam egy csapathoz, ahol egy jó edző segítségével és versenyzőtársaimmal egymást motiválva fejlődtem, és egyre jobb dobogós eredmények részese lehettem.

A HOCRA jóvoltából betekinthettem a versenyek előkészítésébe, lebonyolításába, és segíthettem akadályok építésében, amit igen izgalmasnak találtam.

Fontosnak tartom, hogy ezt a sportot Magyarországon széles körben, nemtől, kortól függetlenül egyre többen kipróbálják, megszeressék, és megtalálják benne önmagukat.

A versenyzői Bizottság tagjaként egy edzett, egészséges, összetartó közösség létrehozásában szeretnék segíteni. Célom a versenyzők és a Szövetség közötti gördülékeny kommunikáció megteremtése, az egyre magasabb színvonalú, jó hangulatú hazai versenyek érdekében! 

HOCRA Versenyzői Bizottság – tag

Nagy Kornél vagyok, 33 éves, civilben építőmérnök.

A sport mindig is szerves része volt az életemnek legyen szó versenysportról, hobbiról, vagy a mindennapi életről.

Az akadályfutással 2015-ben találkoztam először, azóta teljesen a rabja lettem. Volt alkalmam kipróbálni távot és nehézséget tekintve szinte minden fajtáját.2018 óta a HOCRA által kiírt hazai OCR bajnokság futamain is küzdök a pontokért, és örömmel tapasztalom, hogy egyértelműen fejlődik ez a sportág hazánkban.

Viszont látom azt is, mit lehetne javítani, és ebben teljes vállszélességgel hajlandó vagyok részt venni, hogy segítve a Szövetség munkáját, a versenyzők közelebb kerüljenek a sportághoz, és kialakulhasson egy igazán nagy hazai OCR közösség.