OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Szocsi az OCR Világbajnokság 2020 helyszíne

0

Az OCR sportág első hivatalos világbajnokságára 2020-ban, az oroszországi Szocsiban kerül sor, a 2014-es téli olimpia helyszínén. A helyszín választás azért különösen fontos, mert 2020 lesz várhatóan az az év, amikor az OCR sportág hivatalosan is felkerül a versenysportok és talán az olimpiai sportok közé is. Ennek jelenleg minden hivatalos előkészítése elfogadásra került!


 Lausanne, Svájc: a FISO (Fédération Internationale de Sports d’Obstacles) és az OCR Russia bejelentette, hogy az OCR sportág első hivatalos világbajnokságának Szocsi ad otthont 2020 szeptember 17-20 között.

Az OCR Russia elnöke Dennis Annikov így méltatta a döntést:

Büszkék vagyunk a nemzetközi szervezet bizalmára és a döntésre. Akárcsak a szervezői partnerünk a HERO League, akikkel közösen már több nagy nemzetközi versenyt lebonoylítottunk, szerveztünk, köztük az Olimpiát is. Azt tudjuk ígérni, hogy egy igazán színvonalas rendezvényt adunk az OCR versenyzőknek és a nézőknek!

A FISO elnöke Ian Adamson pedig ezt mondta:

A FISO több szempont szerinti döntésében kimagasló szerepet játszott a szervezők gyakorlata és tapasztalata, valamint a helyszín különlegessége. Közel 90 orszgából várunk ide versenyzőket, hogy összemérjék felkészültségüket a Ninja OCR (160m), a 3km és a 12+km versenyszámokban. Valamint az egyik legizgalmasabb versenyszámban, a váltók versenyében!

A helyszín magáért beszél, a téli olimpia minden outdoor versenyszámában különlegesen jó körülményeket biztosított, így a tereppel és a körülményekkel biztosan nem lesz gond. Az orosz rendezők pedig híresen jó akadályokat építenek… van benne történelmi tapasztalatuk is…

Forrás: akadalyfutas.hu