OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Project Unbreakable: a világ legnagyobb virtuális versenye május 30-31-én – a 10 éves Spartan Race és a World OCR együttműködésével

0

A világ egyik legnagyobb extrém sport rendezvénysorozata, a Spartan Race tízéves évfordulójának a küszöbén létrehozta a legnagyobb virtuális versenyét, amelyet május 30-31-én rendeznek meg, 140 országban 1 millió résztvevőt célozva meg. Négy különböző pályán lesz lehetőség teljesíteni a futást és az akadályokat: Sprint 5km 20 akadály, Super 10 km 25 akadály, Beast 21 km 30 akadály és az Ultra 50 km 60 akadály.

„12 évvel ezelőtt született meg a gondolat és 2010-ben Vermontban rendeztük az első versenyünket.” – nyilatkozta a Spartan Race alapítója és vezetője, Joe de Sena – „Soha nem gondoltam volna, hogy elérjük azt ahol ma tartunk, akár méretben, akár a sportban elfoglalt helyünkben.”

A Spartan több mint 250 rendezvényt tart több mint 40 országban, évente 1,2 millió résztvevővel. A márka most kapcsolódik a World OCR-hez, amely a sportág nemzetközi Szövetsége (Fédération Internationale de Sports d’Obstacles). A FISO ma már több, mint 100 tagországgal rendelkezik (a magyar Szövetség – HOCRA – 2017 óta tagja a nemzetközi szervezetnek).

Az együttműködés elsődleges célja a Project Unbreakable”, amellyel a lehető legtöbb sportoló számára lehetőséget biztosítanak a világ minden tájáról, hogy erősek, aktívak és egészségesek maradjanak.

„A World OCR nagy örömmel működik együtt a Spartan-nal ebben a globális eseményben” – mondta Ian Adamson, a World OCR elnöke – „Úgy gondoljuk, hogy együtt erősebbek vagyunk, és az akadálysport szellemében a Spartannal való együttműködés a „Project Unbreakable” kapcsán bizonyítja elkötelezettségünket, hogy az egész világon a sportolók javára képviseljük és fejlesszük a OCR sportot.”

A Project Unbreakable” a Spartan legújabb lehetősége, hogy közössége kapcsolatban maradjon és fejlődjön, motiválódjon a COVID-19 világjárvány idején. Eddig a Spartannak közel 20.000 nevezése volt az áprilisban kezdődött virtuális heti versenyeken. A márka gyorsan váltott az outdoor eseményektől a digitális tartalomra, létrehozva a SPARTAN UNBREAKABLE sorozatot, amely otthoni edzéseket és próbákat ad a sportolóknak.

Forrás:

Jonathan Fine, jonathanf@spartan.com

Leandro Pontes, media@worldocr.org