OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Magyar sikerek a cseh nemzeti OCR bajnokságon

0

Több, mint 20 magyar versenyzővel képviseltettük magunkat a hétvégén a cseh nemzeti bajnokság nemzetközi mezőnyében.

A magyarok mellett dánok, norvégok, hollandok, belgák, litvánok, lengyelek, szlovákok, németek, svájciak érkeztek, sőt még Venezuelaból is jött versenyző.

Elitversenyzőinket Gyömrei Máté (Honvéd Ezüst Nyíl SE) képviselte, aki 3 km-en, 12 km-en és a 400 m-es futamon is elindult. A 3 km-es verseny erős mezőnyében az előkelő 7. helyet szerezte meg, nyolc versenyzőt előzve meg a 10 akadályból álló utolsó 400 méteres stadionbefutón, komolyan hangulatba hozva ezzel a magyar szurkolótábort az egész hétvégére. A 12 km-es gyakorlófutam teljesítése után a 400 m-es futamok elődöntőjéig jutott, nagyon szép eredménnyel!

Korosztályos futamokban is gyönyörű helyezések születtek, Szarka Tünde (OCR GaborTeam SE) 3 km-en a nemzetközi összesített női mezőnyben az 1. helyet szerezte meg, ami az abszolút női mezőnyben 2. helyet ért, mindössze 40 mp-cel lemaradva egy fiatal cseh versenyzőtől. Tündi a 400 m-es futamokban okos és taktikus versenyzéssel az abszolút 1. helyet hozta el, megelőzve ezzel norvég elit riválisát és a cseheket is.

Nagy Adrienn (MFSE) a 12 km-es verseny korosztályos futamában egyedüli nőként fejezte be a versenyt karszalaggal, ami így természetesen az abszolút 1. helyet jelentette!

Balatoni Barnabás (OCR GaborTeam SE) a 3 km-en korosztályos 1. helyet szerzett, ami az abszolút nemzetközi mezőnyben 2. helyre volt elég. 400 m-en pedig fantasztikus versenyzéssel az elődöntőig jutott az erős mezőnyben!

Abonyi Ákos (Running Warriors SE) mind a 3 km-en, mind pedig a 12 km-en nagyon magabiztos versenyzéssel korosztályos 2. helyezést szerzett, ami a 12 km-es futamon a nemzetközi összesítésben 3. helyet ért!

Nagy Kornél (MFSE) 12 km-en a korosztályos 2. helyet szerezte meg, míg Bognár Attila (Honvéd Ezüst Nyíl SE) a korosztályos 3. helyre futott be. Csapatversenyben az OCR GaborTeam SE versenyzői, Balatoni Barnabás, Pusztai Dominik és Szabó Bence képviselték hazánkat, a fiúk a 9. helyre értek be a 17 férficsapatból.

Ezen kívül is még számos szép helyezés született, és mindenki óriásit küzdött! Megtapasztalhattunk egy nagyon kemény, embert próbáló, fantasztikus és nehéz akadályokat felsorakoztató nemzetközi színvonalú OCR-versenyt! Kiváló lehetőség volt az EB előtt!

Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, aki rajthoz állt, szívből gratulálunk minden magyar versenyzőnek az elért teljesítményéhez! Külön öröm volt látni, hogy mi, magyarok, egy emberként üvöltve, szurkolva hoztuk ki egymásból a legjobbat a célegyenesben!

Köszönjúk a cseh szervezőknek a kiváló lehetőséget! Hajrá magyarok! Hajrá OCR!

Forrás: dr. Maklári-Papp Judit