OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Kubica szponzora a magyar márkakupa mögött

0


Forma-1-es szintű támogató állt be a március végén induló új magyar rali márkakupa mögé. A sorozat partnere a Platinum kenőanyag, mely a hosszú kihagyás után a Forma-1-be idén visszatérő versenyzőt, Robert Kubicát támogató PKN Orlen olajtársasághoz tartozik. A március végi Eger Rallye-n bemutatkozó sorozat hivatalos neve így Kia Platinum Rally Cup.

Közép-Európa legnagyobb olajtársasága szerte Európában 3700 töltőállomást üzemeltet, és elkötelezett támogatója a motorsportnak. A lengyel-magyar barátság jegyében Vogel Adrienn volt az olajtársaság első valaha volt nemzetközi támogatottja, korábban lengyel sportolók karrierjét segítették csak.

“Nagyon büszke vagyok rá, hogy megszületett ez az együttműködés és most, másfél héttel a sorozat indulása előtt egy olyan partner tudhatunk a támogatóink között, aki az F1-ben is jelen van.   Ez az első alkalom, hogy a PKN Orlenhez tartozó Platinum egy nem lengyel sorozat névadó szponzoraként tűnik fel. A társaság a gyorsasági Kia Platinum Cup és a Kia Platinum Rally Cup mellett két helyi motorrendezvényt is rendszeresen támogat Lengyelországban, ez is mutatja, mennyire elkötelezettek és mennyire hisznek a motorsportban, amiben látnak fantáziát” – mondta Jobbágy Ákos, a Kia Platinum Rally Cup promótere.

A bajnokság idén négy autóval indul, a mezőny pedig egy hónappal a bejelentés után megtelt. “Hogy kik fognak versenyezni, az a következő napokban kiderül a Kia Platinum Rally Cup Facebook oldaláról és Instagramjáról, érdemes követni minket. Annyit viszont már most elárulhatok, hogy fiú-lány, csak lány és csak fiú párosok is harcba szállnak az első bajnoki címért” – árulta el sejtelmesen a jogtulajdonos.

A Kia Platinum Rally Cup az Eger Rallye-val rajtol el, március 29-e és 31-e között. Az ötállomásos sorozat versenyhétvégéit egyforma Kia Picantókkal, 1.2-es motorral felszerelt, elsőkerék meghajtású, 102 lóerős, 940 kilós, szériaközeli autókkal teljesítik az indulók.

A Kia Rally Cup 2019-es helyszínei:

március 29-31.: Eger Rallye

június 7-9.: Székesfehérvár Rallye

augusztus 1-3.: Baranya kupa

augusztus 23-25.: Ózd-Salgó Rallye

október 11-13.: Mecsek Rallye