OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Korusecz Imre – OCR bemutatkozás

0

2019 év végén felkértük az egyesületeket, hogy néhány általuk választott sportolójukat mutassák be.

Korusecz Imrének hívnak, Budapesten élek és a Gabor Team Margitsziget egyesület tagja vagyok.

Az OCR-el 2019 július elején ismerkedtem meg. Ezt megelőzően kb.15-évet kondiztam, 2018 októbertől – 2019 június végéig Crossfitteztem. 2018 februárjában egy életmódváltásnak (egészséges étkezés + kitartó edzés) köszönhetően úgy döntöttem megszabadulok pár felesleges kilótól. Nem egész fél év alatt ledobtam 17 kilót.

Majd ezt követően egy ismerősöm által jutottam el Zimányi Gáborhoz (Gaborman) és pár termi edzést követően megismerkedtem a Sziget Grund-OCR akadálypályával, ahol az első alkalommal el is döntöttem, hogy versenyző leszek.

Hozzáteszem 28 éve ipari alpinistaként dolgozom, így igazán közel állnak hozzám a lógós, mászkálós, ugrálós, … feladatok.

Az elmúlt fél évbe így a tapasztalat szerzés volt a cél és a kvalifikáció megszerzése a 2020-as EB-re, ami szerencsére már sikerült.

2020-ra úgy döntöttem az OCR-t Elit kategóriában folytatom.

Szeretnék minél több hazai versenyen részt venni,majd ezt követően az EB-n is a Magyar csapatot erősíteni.

Persze a VB is tervben van de ez még majd kialakul. Téli hónapokban főként Gábor edzéseire járok a Force Gymbe.

Amit a legkevésbé szeretek. az a futás. Kedvencem pedig a akadálypálya, ami igazából egy felnőtt játszótér. Személy szerint úgy vagyok vele: minél nehezebb egy akadály, annál jobb.

Csapatomról azt tudom mondani: rendkívül jó az összetartás, hangulat, csapatszellem. Edzéseken és versenyeken is sokat bíztatjuk egymást, ami rendkívüli erővel bír. Csapatomat azoknak ajánlom, akik szeretnék kipróbálni az akadályfutást vagy versenyezni szeretnének benne.

Az eddigi kedvenc versenyem a Running Warriors októberi futama volt. Szenzációs hangulattal és sok új akadállyal ismerkedhettünk meg.

Úgy gondolom az OCR-t, mint sportágat az elkövetkező 2 évben rengetegen fogják hazánkban is megismerni. Saját részről úgy gondolom a nevemet sokan megfogják ismerni, egyrészt, mert versenyző vagyok, másrészt meg az a megtiszteltetés ért, hogy 2020-ban képviselője lehetek az OCR sportnak. Szeretném ha minél több ember megismerkedhetne ezzel a sportággal.

Mindenkire felnézek, aki becsületesen teljes erő bedobással végigmegy egy versenyen.

Számomra az OCR sport egy igazi kihívás. Mint testileg és lelkileg is egyaránt. Amikor azt gondolod a versenyen, hogy nem bírod tovább. Ha fejben ott vagy azonnal rájössz, még rengeteg tartalék van benned. Ha egy dolgot tanácsolhatok, akkor miután megérkeztél az akadályhoz és vizualizáltad a feladatot.

Mond azt magadban: Meg tudom csinálni! Képes vagyok rá!

Tanácsom azoknak akik 2020-ban kezdik az OCR versenyzést.

Találj egy számodra szimpatikus egyesületet.

Járj el csoportos edzésekre ahol növelheted az állóképességed.

Keress egy akadálypályát ahol eltudod sajátítani a technikákat.

Kezdj el futni. (Kizárólag futó edző segítségével!)

Ha ez a négy megvan, a többi már jön magától. Természetesen mindenben tudok segíteni. Keress bizalommal.

Hajrá OCR!