OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Kivés és Páder az OCR akadályfutás döntő futamának győztesei

0

A magyar akadályfutók év végi döntő futamát a kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezte meg a Magyar OCR Szövetség. A bajnoki futam mellett nyílt versenyben bárki rajthoz állhatott a nemzetközi nehézségű pályán. A nap legjobbja a férfiaknál Kivés Bendegúz, a nőknél Páder Zsófia lett.

10 fős rajtokban indultak a versenyzők, ahova sorsolással kerültek beosztásra. Így későbbi győztes Kivés Bendegúz az utolsó futamban állt rajthoz, a női második Szarka Tünde pedig az első futamban adhatta fel a labdát a többieknek.

A férfi mezőnyben a Horváth ikrek mellett Kivés és a szenior Strommer is esélyes volt, hiszen a rövidebb táv és a pálya kialakítása kedvezett a gyors és robbanékony sportolóknak. Végül Kivés fantasztikus hajrával és több kockázatos akadályvétellel szerezte meg a győzelmet. A női versenyben Páder és Szarka küzdelme volt a legkiélezettebb – Páder nagyobb tapasztalatával és rutinjával állt szemben Szarka fantasztikus akadályvételi technikája.

A nyílt versenyben több olyan sportoló is rajthoz állt, akiknek idén nem volt érvényes versenyengedélyük, így kimaradtak a bajnokságból. Ugyanakkor egészen fiatalok is próbára tehették az akadálytűrő képességüket.

A 3 fős váltók pedig látványos és izgalmas versengéssel koronázták meg a napot az eredményhirdetés előtt.

A verseny szervezésében a nemzetközi tapasztalatokat és a sportág fejlődésének irányát is maximálisan szem előtt tartotta a szervező gárda, amikor egy itthon eddig még nem látott nehézségű és látványú pályát terveztek a versenyzőknek, kihozva mindenkiből a maximumot. Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hamarosan tárgyalja a sportág olimpiai szereplésének a lehetőséget. Ehhez a nemzetközi szövetség (FISO) minden feltételnek megfelelő beadványa már a döntő testület előtt van.

OCR Warriors – HOCRA döntő Eredmények:

Nők

Páder Zsófia 38:43

Szarka Tünde 39:48

Dr. Szabó Veronika 41:51

Férfiak

Kivés Bendegúz 24:30

Horváth Zsolt 25:24

Horváth Róbert 25:59

Váltó

Kováts-Kivés-Nagy 37:31

Martyin-Mészáros-Horváth 39:22

Strommer-Matyasi-Abonyi 39:46

Forrás: Tóth Viktor – www.terepsport.hu

Fotó: HOCRA (Hungarian OCR Association)

Eredmények >>> | Pontverseny >>>