OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Erdősi Tímea: Az Eb megmutatta, hogy hova lehet fejlődni

0

Erdősi Tímea szeret küzdeni. A terepakadályfutó talán ezért is szeretett bele sportágába. A dániai Esbjergben megrendezett Európa-bajnokságon 15 kilométeren indult, és mindössze 10 százaléknyi hibaponttal teljesítette a távot. Erdősi Tímea nyilatkozott honlapunknak.

Miért pont a terepakadályfutásba szerettél bele?

2016-ban volt az első terepakadályfutó-versenyem. Rögtön magával ragadott ez a sport. Az akadályokat kicsit azért jobban szeretem, mint a futást, így mindig nagyon várom, hogy mi a következő „leküzdenivaló”.

Mitől lesz valaki jó terepakadályfutó?

Szerintem ennél a sportnál több ügyességre és erőre van szükség, illetve másfajta kondíciót igényel, mint a sima futás. Az akadályok sokszor megtörik a lendületet, egy nehéz feladat teljesítése után általában nem tud rögtön tempót futni az ember. Én alap esetben aszfalton egyáltalán nem szeretek futni, a terepfutást szeretem a természet miatt, de „sima” terepfutó versenyekre nem járnék, mert annyira nem köt le. Számomra az akadályok teszik izgalmassá ezt a sportot.

A közelmúltban indultál az OCR Európa-bajnokságon. Az eredményedet ismerjük, te milyennek láttad a dániai kalandot?

Nagyon különleges verseny volt számomra az OCR Eb. Rengeteg új akadályt próbálhattam ki, sok értékes tapasztalatot, és még annál is több sikerélményt gyűjtöttem. Fantasztikus érzés volt látni a sok kiváló sportolót és az emberfeletti teljesítményeket. Új perspektívákat nyitott, hogy hova lehet még fejlődni.

Ebből a sportágból nyilván nem lehet megélni. Erdősi Tímea mit csinál, amikor épp nem terepakadályfutó-versenyre készül?

Pénzügyi konstruktőr vagyok. Céges, illetve nagyobb részt lakossági ügyfelekkel foglalkozom. Főként állami támogatások és adókedvezmények megszerzésében segítek az ügyfeleimnek, illetve optimalizálom a hiteleiket.

Ebben az időszakban még az is leragad néha a tévé előtt és szurkol valamelyik csapatnak, aki különösebben nem szereti a labdarúgást. Téged megérintett a foci-vb?

Mivel éppen a versenyidőszak kellős közepén vagyok, így az utazás és a munka mellett sok időm nincs arra, hogy tökéletesen nyomon kövessem a vb alakulását, de azért az erősnek ígérkező meccseket igyekszem megnézni. Nincs konkrét csapat, akinek szurkolok, de nagyon tetszik, amikor egy gyengébbnek ítélt csapat óriásit dobbant. Igazán izgalmas, hogy most is sok „papírforma” borult. Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz végül a befutó.

Fotók: facebook.com/successlady83