OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

EGYETEMI SZINTŰ OCR EDZŐKÉPZÉS INDUL EGERBEN

0

Pont, vagyis aláírás került a Magyarországi OCR Sport Szövetség és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közötti együttműködési szerződésre, melynek értelmében 2023 szeptemberétől 6 féléves, levelező tagozatú OCR szakedzőképzés kezdődhet Egerben.

Az ünnepélyes keretek között tartott sajtótájékoztatón négy további sportág szövetségével kötött megállapodást az EKKE. A sajtótájékoztatót követően az egyetem hivatalos oldalán megjelent közlemény egy részletét tesszük közzé.

“A sport és a hozzá kapcsolódó képzések stratégiai jelentőségűek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem számára. Az intézmény régóta kiemelkedő sporttudományos tevékenységet folytat, s Egerben számos kiváló sportoló képzi magát.

Még inkább így lesz ez a folytatásban is, hiszen a sikeres szakedzőképzés érdekében az EKKE öt sportági szövetséggel kötött együttműködési megállapodást december 12-én a Líceumban.

A sajtóesemény zárásaként a Magyarországi OCR Sport Szövetség (akadálysport) elnöke, Stépán Zsolt méltatta az EKKE Sporttudományi Intézetével kötött megállapodást. Mint fogalmazott, teljesen új sportágról beszélhetünk mind hazánkban, mind az egész világon,

Magyarország az elsők között hozta létre a maga OCR szakszövetségét, amely immár a Magyar Öttusa Szövetség része is. Stépán Zsolt szavai szerint az akadálysportot a televíziós vetélkedőkből ismerhetik a legtöbben, a világszervezet öt éve jött létre és több mint 70 tagországban van jelen.

A sportágban általában a 30-40 éves korosztály próbálja ki magát, újfajta élményt keresve, s a magyar szövetség célja, hogy egyre több fiatalt szólítson meg. Az egyetemi együttműködés révén immár lesz Magyarországon az akadálysportra tervezett edzőképzés, s a sportág eljut az iskolákba is.

A december 12-én megkötött öt együttműködési megállapodás azt az ugyancsak öt hivatalos együttműködést követte a sorban, melyet februárban kötött meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, többek között a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Magyar Röplabda Szövetséggel. A hároméves edzőképzésekkel az egyetem jelentős mértékben támogatja az érintett sportágak megerősödését mind a régióban, mind országos szinten.”

A decemberben megjelenő felvételi tájékoztató tartalmazza a jelentkezés feltételeit.

Forrás: uni-eszterhazy.hu