OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Bronzérmes Horváth Zsolt az OCR Európa-bajnokságon – remekeltek a magyar váltók

0

A sportág lengyelországi Európa-bajnokságán Horváth Zsolt korosztályos bronzérmet szerzett, hatalmas csatában holland és lengyel versenytársával. A magyar váltók a legjobbak között értek célba.

Horvát Zsolt és ikertestvére Róbert a „standard” távon álltak rajthoz, ami 15+ km távot és több, mint 60 nehéz akadályt jelent! A magyar versenyzők a táv harmadik harmadáig együtt futottak, együtt vették az akadályokat. A holland Stijn Lagrand hihetetlen sebességgel már az első métereken ellépett a mezőnytől és a célvonalig folyamatosan növelte előnyét. Zsolt 10 km-nél még 1 perc előnnyel futott a második helyen. Itt egy összetett akadálynál a lengyel Krysztof Sobierajski utolérte és lassan de biztosan távolodott tőle, végül 3 perccel hamarabb haladt át a célvonalon.

Zsolt fantasztikus versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet, 2 óra 33 perc idővel, méltó módon egy olyan sportolóhoz, aki a sportág egyik nagy reménysége. Robi sajnos akadályt hibázott és így nem fejezhette be a versenyt. Mindössze 17 évesek, a következő évben sokat hallhatunk róluk.

A kontinensviadal utolsó napján került sor a csapatváltók versenyére, ahol 7 magyar csapat állt a rajtvonalhoz különböző kategóriákban. A nemzeti csapatok kategóriában a legjobb eredményt az „OCR Hungary 1” csapat érte el (a Horváth testvérek mellett Martyin László versenyzett), akik 88 csapatból a 27 helyen értek célba. Ebben a kategóriában a „Yes we can” (Gyömrei Máté, Strommer László – rövid távon korosztályos Európa-bajnok és Abonyi Ákos) a 38. helyen végzett.

A nőknél az „OCR Hungary Women” 16. helyet szerezte meg (Kalmár Sára, Páder Zsófia, Imrei Kata).

A vegyes csapatok versenyében (1 nő + 2 férfi) 74 csapat között a „Hungarian Mix” (Selymes Kinga, Abonyi Ákos, Szabó Bálint) 17. lett.

A nyílt férfi futamban „Hungarian Climbers” (Torma, Molnár, Dobosi) 16., az „OCR Hungary 3” (Horváth, Császár, Geszti) 38., végül az „OCR Hungary 2” technikai hiba miatt nem fejezte be a versenyt.

A csapat verseny izgalmas és látványos versenyforma, maximális teljesítményt hoz elő mindenkiből, a megszokottnál is nagyobb csatákkal és csapat összekovácsoló energiával. A versenyforma a magyar bajnokság döntő futamán október 12-én mutatkozik be itthon is.

A záró napról, az eredményekről, a nemzetközi értékelésről a következő cikkben írunk.

Forrás: Tóth Viktor, www.terepsport.hu, HOCRA

Fotó: Tóth József, HOCRA