OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Bonnyai Adrienn – OCR bemutatkozás

0

2019 év végén felkértük az egyesületeket, hogy néhány általuk választott sportolójukat mutassák be.

Bónnyai Adrienn vagyok, Budapesten élek, és jelenleg a GaborTeam Margitsziget Egyesület tagja vagyok.

A sport körülbelül gimnazista korom óta képezi szerves részét az életemnek, amikor elhatároztam, hogy életmódot váltok. Akkoriban még nem gondoltam volna, hogy valaha is a mozgás szerelmese leszek.

Javarészt fitness termek csoportos óráinak látogatója voltam (kezdetben aerobic órákon, majd súlyzós- és funkcionális edzéseken, illetve TRX órákon vettem részt), a termen kívül pedig futni jártam.

Az edzéseken számos ismerősre és barátra tettem szert, akikkel nagy lelkesedéssel vágtunk bele az első Spartan Race versenyünkbe 2015-ben. Az ezt követő években további hazai és külföldi SR futamokon is indultam, de csak 2018 vége felé döntöttem úgy, hogy illendő lenne kipróbálnom a Spartanokhoz ajánlott akadályfelkészítő edzéseket is.

Így találkoztam először Gáborral és a csapattal, majd csatlakoztam hozzájuk 2019-ben. Valójában a csapattaggá való válásom során vált világossá nekem az OCR fogalma és találkoztam számomra még ekkor ismeretlen OCR versenyekkel. Kezdetben ugyan kicsit még kételkedtem, de végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom magamat ezeken a versenyeken is.

Kérlek értékeld az évedet – miket terveztél, ezek közül mi valósult meg és mi nem!

Ahogy már említettem, az OCR még új dolog volt számomra 2019-ben, ezért tapasztalatszerzésképp indultam a hazai és 1-2 külföldi versenyen, hogy új kihívások elé állítsam magamat. Véleményem szerint, ez sikerült is. 

Ezen kívül a tavalyi célom a hazai SR Trifecta hétvége teljesítése volt, ami (magamhoz képest) nagyon jó eredménnyel sikerült.

Milyen terveid vannak 2020-ra? Mire készülsz, mik a kiemelt események, versenyek?

Idén elsősorban a hazai OCR versenysorozatra szeretnék készülni és részt venni rajta. Célom, hogy minél jobb eredményeket érjek el ezeken a versenyeken, így ennek megfelelően készülök az idei évben.

Hol szoktál edzeni, milyen edzések a kedvenceid, miket nem szeretsz annyira? A jövő évi felkészülésbe lesz olyan, amit eddig még nem csináltál?

Főként Gábor termi edzéseire járok és a Sziget Grund akadálypályára, emellett még a légtornának hódolok, de az utóbbi időszakban falmászással is próbálkozom. A felsoroltakon kívül igyekszem futni is.

Véleményem szerint mindegyik edzésnek, mozgásformának megvan a maga sajátossága, amiért szeretem és csinálom őket, nehezen tudnék bármelyikről is lemondani. (Na jó, talán a futás néha nehezebben megy. )

Miért szereted és kinek ajánlod a csapatodat? Mik voltak 2019 legszebb csapatélményei?

Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen kiváló és összetartó csapat tagja lehetek! Úgy érzem, nagyon hamar befogadtak, és kellő támogatást kaptam/kapok tőlük. Ráadásul, igazán motiválóak számomra az itteni emberek, az edzések pedig mindig jó hangulatban telnek, ennek ellenére kemény és komoly munka van. Bárkinek ajánlom a csatlakozást, aki egy jó közösség tagja akar lenni, és ugyanakkor fejlődni is szeretne.

Mik voltak eddigi pályafutásod kedvenc, legemlékezetesebb versenyei ?

Nagyon sok versenyt megemlíthetnék, hogy miért volt számomra emlékezetes. A 2019 nyári és őszi Running Warrirors futamai voltak talán az eddigi legkeményebb versenyeim. Vagy ott van még szintén 19’-ből, (megint csak) az Eplényben szervezett Spartan Race Trifecta hétvége. Ennek teljesítésére vagyok jelenleg a legbüszkébb.

Szintén nagy kedvenceim között van a pilsen-i Predator Race, ami egy kiváló városi akadályfutás volt.

Végül pedig a Greiner Cross Challenge-t emelném ki, amit nagyon élveztem, mégha az evezés nem is volt az erősségem. 

Hogyan látod az OCR jövőjét – mit vársz a sportágtól, a saját szerepedet hogyan látod benne?

Szerintem az OCR egyre nagyobb sikernek és népszerűségnek örvend, ahogy itthon is egyre több ember próbálja ki magát a hazai versenyeken, de még nincs akkora célközönsége ennek a sportágnak a hazánkban, mint külföldön. Úgy gondolom, ez az idő előrehaladtával változni fog, és még ismertebb lesz az OCR fogalma a köztudatban.

Számodra mit jelent az OCR sport?

Számomra az OCR, mint sport egyfajta kihívást jelent, mivel itt sokszor feszegethetem a határaimat. Kifejezetten tetszik az akadályok változatossága, hogy olykor nem csak fizikailag, hanem mentálisan is helyt kell állni a versenyeken. Véleményem szerint ez egy olyan sportág, ahol az ember mindig tud hová fejlődni, ettől olyan szép és izgalmas. 

Mit tanácsolnál azoknak, akik 2020-ban kezdik az OCR versenyzést, edzést?

Az újonnan csatlakozóknak mindenképp érdemes rendszeresen járniuk felkészítő edzésekre, illetve olyan helyre, ahol lehetőség van az akadályok gyakorlására is. Számos csapat vagy egyesület várja tárt ajtókkal az új embereket.

Fontos, hogy reális, elérhető célokat tűzzenek ki: sokkal jobb úgy felkészülni, ha vannak sikerélmények, így mindig akad motiváció is.

Végül, de nem utolsó sorban, az edzések mellett pedig futni is kell. (Remélem, ezt nem kell megmagyaráznom…)