OCRsport.hu
Hírek az OCR világából

Benne vagyunk a Sport 2018 című könyvben!

0

Bemutatták a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában megjelent Sport 2018 című évkönyvet. A Sport 2018-at közel 80 szerző írta, egymillió karakter és több, mint 600 kép szerepel benne, utóbbiak közül több exkluzív. A Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség (TEFUTSZ) életében ünnepi pillanat volt a könyvbemutató, ugyanis fiatal szövetségünk egy pár mondattal helyet kapott a kiadványban.

Bányász Árpád összeállításában, a 2018-as nem olimpiai sikereket tömörítő írásban van egy bekezdés, amelyben a TEFUTSZ-ról is olvashattok. Az említett bekezdést közöljük:

 Akik azért dolgoznak, hogy sportolhassanak

A nem olimpiai sportágakban versenyezőkre jellemző, hogy az élsport mellett dolgoznak azért, hogy egyrészt eltartsák a családjukat, másrészt pedig, hogy előteremtsék azt a pénzt, amely a sportolásukhoz kell. A 2018-as Spartathlont a nőknél Maráz Zsuzsanna nyerte meg. A verseny embert próbáló, 246 kilométeres távjára évekig készülnek az indulók. Az egészségügyben dolgozó Maráz Zsuzsannának az Athén és Spárta közti utat 27 óra 4 perc és 28 másodperc alatt sikerült teljesítenie. Ugyancsak napi munkát végez a forma autós Magyar János is. Az autószerelő idén is jól versenyzett a hazai és a nemzetközi kategóriákban, végül a Közép-Európa Zóna Bajnokságban ezüstérmet szerzett. A „dolgozó sportembereknek” szervez versenyeket a TEFUTSZ, azaz a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség. Az úgynevezett OCR (Obstacle Course Racing)-versenyeken bárki elindulhat, de a szövetség azt szeretné elérni, hogy egy profi sportolói kör is kinevelődjön úgy, hogy a szabadidősportos jelleg bizonyos kategóriákban megmaradjon. A terepakadályfutás egyébként az utóbbi időben dinamikusan fejlődik világszerte. Futók ezrei próbálják ki magukat ezen a terepen…

A Magyar Olimpiai Bizottság fotóján Péni István sportlövő és Knoch Viktor gyorskorcsolyázó látható a könyvvel a kezükben.